Amit a karmáról tudni érdemes

Az Isteni törvények

Az Ószövetségben a 10 parancsolatot tartják az isteni törvényeknek. Az újszövetségben viszont Jézus azt mondja: „Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást.” János 13.34. Az új parancs mindig felülírja a régit, így a 10 parancsolatot Jézus erre az egy parancsolatra váltja fel.

karma.png

A Teremtő két törvényt ír elő, amelyek be nem tartása karmát teremt a Föld bolygón élők számára.

  1. szeretet törvénye
  2. szabad akarat törvénye

Ezzel az ember egyéni felelősségévé teszi a lelki, szellemi fejlődését, és a szabad akarat miatt a Teremtő, illetve az angyalok nem avatkozhatnak bele az életünkbe. Nagyon fontos, hogy mindenki maga alakítja a sorsát. Sokan másokat, más embereket, vagy a sorsot, az Istent hibáztatják életük nehézségeiért. Ezzel azonban át is adják a sorsuk „kormánykerekét” mindazoknak, akiket hibáztatnak. Ezért ennek nem sok értelme van. Inkább vegye mindenki a kezébe a saját életét! Nyilván hibázhat, de ha a szeretetet tartja szem előtt, olyan nagy bajt talán nem csinál. A szabad akaratunk viszont kicsit korlátozott. Mivel a leszületés előtt az életünket megtervezzük - mit szeretnénk megélni, miből tanulunk a leginkább -, így a nehézségeket is magunk tervezzük be. A szabad akarat leszületés után már csak abban áll, hogy ezt milyen mértékben éljük meg. Az, hogy negatív vagy pozitív gondolatokkal milyen világot teremtünk magunknak, jelentősen befolyásolja a sorsunkat. Emellett az is fontos, hogy a fény vagy a sötétség szolgálatába állítjuk a lelkünket, tudásunkat és képességeinket, melyik úton járunk. Jelenleg sajnos az emberek többsége, kb. 70%-a a sötétség útját járja, és még csak tisztában sincs ezzel!

A karma

A karma tulajdonképpen az ok-okozat törvénye, vagy más néven a kiegyenlítődés törvénye. Földi életünkben minden cselekedetünknek következménye van, a legkisebbnek is. A karma viszont nem egy büntetés, hanem az, amit nem oldottunk meg az előző életeink valamelyikében, az újból feljön, újra lehetőséget kapunk a megoldásra, illetve, ha valakinek valami rosszat, fájdalmat okoztunk az egyik előző életünkben, azt egy másik életben bevállaljuk, hogy mi is megéljük, átéljük a másiknak okozott fájdalmat, ilyen módon a felismerések hatására kiegyenlítjük feléje a „számlánkat”. Végső soron viszont az lenne a cél, hogy a tanulás útján már nem csinálunk újabb karmákat, a meglévőket feloldjuk, feldolgozzuk, és a tudatosság egy bizonyos fokán kilépünk a karmikus körforgásból, és akkor már nem kell leszületnünk. Lehetséges, hogy valaki ez után is leszületik, viszont az már az ő vállalása, azért születik le, hogy segítsen azoknak, akik még a karmikus körforgásban benne vannak.

Amivel karmát teremtünk magunk számára

  • előző életi kapcsolatok, helyzetek nem kerültek feldolgozásra, nem történt meg a megbocsájtás, nem engedtük el azt, akit szerettünk
  • nem a vállalt sorsfeladatát élte, teljesítette az illető, mert talán nem hitt benne, nem merte felvállalni, könnyebb volt más úton járni
  • a két Isteni törvényt megszegte: szeretet és a szabad akarat törvénye

Ez ún. "karmikus csíra" formájában képzelhető el, ami horgonyként lehúz a következő leszületésbe, hogy újra próbálja a helyzetet rendezni. Amikről eddig írtam, ezek az egyén karmikus helyzetei, de ennél nagyobb és nehezebben kezelhető karmikus helyzetek is vannak.

  • Családi karma: a felmenők tettei hetedíziglen kihatnak a mi életünkre is. A megélt fájdalmaik, a hibás cselekedeteik a halálukkal sem oldódnak meg, hanem sejt szinten öröklődik, illetve benne van az Akasha-krónikában, oda minden beíródik. Van, hogy a 4. generáció szenved valamelyik ős tettei, vagy fel nem dolgozott traumái miatt. Mivel a leszületés előtt mi választjuk meg a családunkat, ezért ez nem véletlen, felvállaljuk a leszületésnél a család karmáját is.
  • Nemzetségek karmája: az sem mindegy, hogy milyen nemzet szülöttei vagyunk. Hasonlóan a családéhoz, itt is vállaljuk a nemzetségünk, a nemzetünk sorsát. A magyar nemzet nagyon komoly sorsot vállalt magára, nagyon nagy feladatunk van, ami Európában egyedülálló. A nemzetségünk sorsa és vállalásai az életünk bármely területére kihathatnak.

Karmaoldás

Karmaoldáskor egy bizonyos élethelyzet, probléma vagy egy kapcsolat elakadásait oldom fel. Nem lehet egyszerre az összes karmikus elakadást feloldani. Egyrészt azért, mert az illető nem bírná, ezért a világ úgy van összerakva, hogy ne is lássuk ezeket egyszerre. Emellett az időnek is nagy szerepe van, hiszen az energetikai változásoknak, amelyeket az oldás előidéz, végig kell menniük. Az oldásnál ráhangolódom az oldandó témára, kapcsolatra, és látok képeket is abból az életből, ami érintett. Mindig igyekszem a lehető legtöbb használható információt átadni, ami feljön, de ezek inkább érzés foszlányok. Ha ismerem az adott élethelyzetet, azért ebből is sok információt kaphatunk. Aztán feloldom. Az oldásnál az előző élet negatív érzelmi tölteteit oldom ki elsősorban. Ez azért fontos, mert ha szépen lassan sikerül egy kapcsolatból minden előző életi negatív töltetet feloldani (ez elég sok oldást jelent), akkor az nem a kapcsolat végét jelenti. Hanem ezáltal sokkal boldogabban, teljesebben élhetjük meg azt a kapcsolatot, kikerülnek belőle az előző életi játszmák. Persze maradhatnak ott jelen életi játszmák, fájdalmak, feszültségek, sőt újakat is generálhattok! Az is előfordulhat, hogy egy olyan kapcsolatnak, aminek már rég véget kellett volna vetni, de nem tudsz, azt most meg tudod ezután tenni. Azért is érdemes ezekbe energiát fektetni, mert ha a családi karmából kioldunk valamit, az az elakadás ott megszakad, és nem örökíted át a gyerekeidre. Ez akkor is igaz, ha már a gyerekeid megszülettek vagy akár felnőttek. A családállítás is ilyen módon működik. Fontos a tudatosság, hiszen nem tudhatjuk, hogy az oldás után az energiák milyen hatásokat váltanak ki, bármi lehetséges. Egy biztos, hogy kevesebb negatív energiatöltés lesz benne a helyzetben, kapcsolatban, ami szerintem nagyon jó! Amint azt már az önismerettel kapcsolatban korábban írtam, komoly változásokat nagyon sok munkával lehet elérni. Légy kitartó! Én minden tudásommal és támogatásommal melletted állok, és segítek, ha ezt kéred!

 

nls-logo-fekvo.png

 

Hívj vagy írj bizalommal: +36 30 314 0661, info@noraalelkeksegitoje.hu

WEB: https://noraalelkeksegitoje.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://leleksegito.blog.hu/api/trackback/id/tr2114605738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nóra - a lelkek segítője

Küldetésem: "A lelkeknek oly módon segíteni a fény erőivel összhangban, hogy így a Föld bolygón egy boldogabb, fénnyel teli világot hozzunk létre." Mindenkinek megvannak a maga lelki sérülései, amelyeket ebben az életben, vagy az ezt megelőző életekben szerzett. Munkámmal ezeken igyekszem segíteni az ezotéria és a spiritualitás eszközeivel: jóslással, energetikai tisztításokkal, érzelmi és karmaoldással, az előző életek feltárásával. Blogomban ezekhez a területekhez kapcsolódó tapasztalataimat, gondolataimat szeretném megosztani.

süti beállítások módosítása