Hétköznapi terápiák - terápiák a hétköznapokban 5.
Tarot kártya - jóslás és önismeret

Sokféle jóskártya létezik, ezek közül az egyik a Tarot kártya. Ennek is megszámlálhatatlan változata létezik, én a Rider Tarot-ot használom. Minden kártyacsomagnak más a szimbólumrendszere, ezért ezeket külön-külön meg kell tanulni, ha más -más típusú Tarot kártyákat használunk.

tarot.png

Mi a Tarot kártya?

A legtöbben csak mint jóseszközt ismerik, pedig a Tarot kártya nagyon komoly és mély önismereti kártya is. Egyszerre képes rávilágítani a jelen életünk elakadásaira, téves gondolatainkra, viselkedésünkre, félelmeinkre, és közben a különböző jövőváltozatokat is felvillantja.

A Tarot kártya két részből áll, a 22 lapos nagy arkánumból, és az 56 lapos kis arkánumból. Van, aki ezeket összekeveri, és egyszerre húz mindkettőből. Én különválasztva kezelem a kettőt, hiszen különböző a funkciójuk, szintjük, energiájuk.

A nagy arkánum a dolgok alapjait adja meg, mire van lehetőségünk, mi határozza meg azt az időszakot, mit adnak nekünk az Égiek. Emellett ezek személyiségjegyeket hordozó lapok is. A kis arkánum a kérdező viselkedését mutatja inkább, mit tesz ő bele ebbe a helyzetbe, mivel rontja el, milyen viselkedésén kell változtatni, milyen félelmet kell feldolgoznia, hogy a helyzet pozitív irányba változzon. A kis arkánum 4 színből áll: érzelmek, tevékenységek, anyagiak, konfliktusok.

A Tarot kártya használata

Mindkét csomagból egyenlő számú lapot húz a kérdező, majd ezt a kettőt egymásra helyezzük. Mivel a nagy és kis arkánum lapjai számozottak, így a két szám összeadásából egy újabb szám jön ki, ami egy nagy arkánumi lapra utal. Az a lap vagy már benne van a kirakásban, vagy melléje teszem. Így a különböző lerakott kártyapárok egymásra utalnak, ezért nagyon sok összefüggést meg lehet látni.

Temérdek kirakási módszer létezik, amelyeket mindig egy adott kérdésre választunk ki. Én általában a 2x11 lapos nagy kirakással (Kelta kereszt) szeretem kezdeni, mert abban rengeteg információ benne van. Emellett van (pár)kapcsolati kirakás is, 2X8 lappal. Ha még más kérdés is felmerül, akkor kisebb kirakásokkal szoktam ezeket megnézni.

Nagyon fontos, hogy a Tarot kártyát jóskártyaként kezelik, de a jövő változó. Már akkor megváltozik, ha belenézünk, de ha teszel is érte, akkor pedig mindenképp változni fog. Vannak a jövőnek, az életnek olyan részei, amelyek nem változnak, meg kell őket élni, mert ezt vállaltuk. Amin viszont lehet változtatni, azt érdemes megnézni, és tenni is érte, hogy boldogabb életet élhess!

Rendkívül fontosnak tartom, hogy folyamatosan dolgozzunk a saját lelkünk fejlődésén, és ehhez az én módszereimmel igyekszem hozzájárulni. Gyere el, tárjuk fel együtt az elakadásokat, és oldjuk is fel ezeket! Próbáld ki, hogyan jósolok én, hogyan segítem a fejlődésedet. Ne félj, együtt könnyebb! Foglalj időpontot. Segítek! Várlak szeretettel!

 

nls-logo-fekvo.png

 

Hívj vagy írj bizalommal: +36 30 314 0661, info@noraalelkeksegitoje.hu

WEB: https://noraalelkeksegitoje.hu/

Varázsold teljesebbé az életedet!

A bejegyzés trackback címe:

https://leleksegito.blog.hu/api/trackback/id/tr4215024898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nóra - a lelkek segítője

Küldetésem: "A lelkeknek oly módon segíteni a fény erőivel összhangban, hogy így a Föld bolygón egy boldogabb, fénnyel teli világot hozzunk létre." Mindenkinek megvannak a maga lelki sérülései, amelyeket ebben az életben, vagy az ezt megelőző életekben szerzett. Munkámmal ezeken igyekszem segíteni az ezotéria és a spiritualitás eszközeivel: jóslással, energetikai tisztításokkal, érzelmi és karmaoldással, az előző életek feltárásával. Blogomban ezekhez a területekhez kapcsolódó tapasztalataimat, gondolataimat szeretném megosztani.

süti beállítások módosítása