A halál ösvényén való átvezetés
A halál ösvényén való átvezetés

Ez a téma sokak számára nem olyan vonzó, talán rémisztő is, de mindenképp fontos róla beszélni. Hiszen a földi létünk egyszer majd véget ér, ezzel szembe kell néznünk. Életünk során sok családtagunktól, szerettünktől is végleg el kell búcsúzni. Vannak, akik hosszú szenvedés után tudnak csak meghalni, mert valamilyen lelki rendezetlenségük nem engedi a méltó távozást. Úgy gondolom, hogy mindenki számára méltatlan helyzet, amikor már a fizikai teste ...

Az emberi kapcsolatok - kommunikációs zavarok
Az emberi kapcsolatok - kommunikációs zavarok

Az emberi kapcsolataink nagyon bonyolultak, összetettek, ezért is nehéz kezelni azokat. Sokszor keresnek meg olyan problémával, hogy szeretnék, ha lenne párkapcsolatuk, vagy egy adott személlyel legyen párkapcsolata, vagy szeretné rendezni, helyre hozni a kapcsolatát valakivel. Az is fontos, hogy a hozzám forduló tegyen ezért, de a másik felet sem lehet kihagyni a helyzetből, ezt neki is akarnia kell, sőt mind a kettőjüknek tenni is kell érte. Ezért nem olyan egyszerű ...

Az emberi kapcsolatok - az egó szerepe
Az emberi kapcsolatok - az egó szerepe

Az emberi kapcsolatok nagyon bonyolult rendszert alkotnak, ezért nem könnyű őket jól kezelni. Embertársainkkal megélt élményeink, interakcióink, kommunikációnk, együttléteink kölcsönösen hatnak minden érintett félre, vagy akár még arra is, akiről csak beszélnek, de ő maga nincs jelen. Ezért nagyon fontos, hogy felismerjük az egyes emberek között lezajló érzelmi viszonyulásokat, játszmákat, meccseket, amelyekben az egónak fontos szerepe van.

Kattints ide a ...

AZ EMBERI KAPCSOLATOK – MENNI VAGY MARADNI?
AZ EMBERI KAPCSOLATOK – MENNI VAGY MARADNI?

Egész életünket átszövi az emberi kapcsolatok bonyolult és egyáltalán nem könnyű rendszere. Emberi kapcsolatok nélkül szinte életképtelenek vagyunk, de az érzelmi fejlődésünkhöz elengedhetetlenül fontosak. A másik ember tükrében láthattuk meg leginkább saját magunkat, és ez által fejlődhetünk, tanulhatunk. Az emberi kapcsolatokat nagyon tág értelemben használom, így bele tartoznak a családtagok, a párunk, a gyerekünk, a barátok, a munkatársak, a ...

A jelenben élés
A jelenben élés

Egy beszélgetés kapcsán szembesültem vele, hogy milyen félreértés lehet a jelenben élés, jelenben levés témájával kapcsolatban. Igaz, az illetőnek semmilyen ezotériás, spirituális tapasztalata nem volt, sőt hárított mindent ezzel kapcsolatban. Mégis azt gondolom, hogy fontos ezt a témát tisztába tenni, leírni erről azt, amit én gondolok.

Az illető félreértelmezésében a következő gondolatok jelentek meg:

  • A jelenben levés számára azt jelentette, ...
A személyiség kialakulása – tippek az elakadások kezelésére
A személyiség kialakulása – tippek az elakadások kezelésére

Rengeteget lehet beszélni egy bimbózó személyiség kialakulásáról. Előző hírleveleim csak súrolták ezt a témát, de remélem, néhány összefüggésre felhívta a figyelmet. Most a problémák megelőzésére és kezelésére szeretnék tippeket adni. Ezek egy részét saját magunkon vagy gyermekünkön is alkalmazhatjuk, más részével viszont szakemberhez kell fordulni.

Kattints ide a teljes cikk elolvasásához!

joga_07_10.png

A személyiség kialakulása – szülői nevelés
A személyiség kialakulása – szülői nevelés

Olyan sok aspektus van hatással a személyiség kialakulására, így folytatom ezt a kimeríthetetlen témát. Most a szülői nevelés lesz a téma, hiszen a gyermek a családból, a szülői minták alapján szocializálódik a társadalomba. Így a gyermek hozott “csomagját” a szülői nevelés még javíthatja vagy akár ronthatja is. Nem vagyok pszichológus, bár rengeteg pszichológiát tanultam a főiskolán, az egyetemen, és több gyerek fejlődésében közreműködtem ...

A személyiség kialakulása – generációs sérülések és indítóprogram
A személyiség kialakulása – generációs sérülések és indítóprogram

Rengeteg új kutatási eredményt el lehet mondani a személyiség kialakulásával kapcsolatban, amelyet az új, alternatív pszichológiai ágak feltártak. Szerintem nagyon fontos ezekkel foglalkozni, mert a megoldások is ezekben rejlenek. Munkám során igyekszem ezeket az alternatív eszéket átadni, illetve az oldások során fel is használom ezeket.

Kattints ide a teljes cikk elolvasásához!

blogcikk_06_26.png

A személyiség kialakulása – a legkorábbi időszakok
A személyiség kialakulása – a legkorábbi időszakok

Mindenkinek van saját magáról egy képe, hogy ő milyen ember. Fizikailag erős, bátor, határozott, megingathatatlan, érzelmileg stabil, vagy éppen érzékeny, sírós, bátortalan, gyenge, irányítható. Ezek nem jók, vagy rosszak, egyszerűen csak mások vagyunk. Minden ember más, különleges, és éppen ez adja az élet szépségét. De miért is válunk ilyenné vagy olyanná? Milyen tényezők, események alakítják ki a személyiségünket?

Kattints ide a teljes cikk ...

Nóra - a lelkek segítője

Küldetésem: "A lelkeknek oly módon segíteni a fény erőivel összhangban, hogy így a Föld bolygón egy boldogabb, fénnyel teli világot hozzunk létre." Mindenkinek megvannak a maga lelki sérülései, amelyeket ebben az életben, vagy az ezt megelőző életekben szerzett. Munkámmal ezeken igyekszem segíteni az ezotéria és a spiritualitás eszközeivel: jóslással, energetikai tisztításokkal, érzelmi és karmaoldással, az előző életek feltárásával. Blogomban ezekhez a területekhez kapcsolódó tapasztalataimat, gondolataimat szeretném megosztani.