Párkapcsolati elakadás

Érzelmi fejlettségi szintünket, érettségünket, emberi tényezőinket az emberi kapcsolataink milyenségén tudjuk lemérni. Ebből is leginkább a legszorosabbakon. Ide tartozik a szülő-gyerek kapcsolat, a párkapcsolat, a barátság és a munkahelyi kapcsolatok. Természetesen mindenkit a párkapcsolat izgat a legjobban. Ha nincs, akkor azért, ha van, akkor azért. Hozzám is sokan jönnek ilyen témában, és én is sokat foglalkoztam már a magaméval.

parkapcsolat.png

A problémákat még csak lehet tipizálni, de a megoldásokat már sokkal kevésbé. Minden terapeuta a maga szemszögéből fog tudni segíteni, és ez így rendben is van. Hiszen egy párkapcsolati elakadásnak lehet jelen életi és előző életi gyökere, de leginkább mind a kettő. Több gyökéroka is lehet, és mindegyikhez többféle elakadt érzelem, energia kapcsolódik. Így érthető, hogy végtelen számú kombináció jöhet létre, így a megoldás is végtelen számú, és valószínűleg egy terápia nem is hoz jelentős megoldást. Ez megint csak nem azt jelenti, hogy a terapeuta nem ért hozzá, hanem csak annyit, hogy többszöri oldás szükséges a javuláshoz.

Azt tapasztalom, hogy minél idősebb valaki, minél több érzelmi elakadás kapcsolódik a párkapcsolathoz, annál több oldás szükséges. Hiszen a fájdalmas megélések, a csalódások ott vannak a tudatalattinkban, és egyre összetettebb rendszert alkotnak. Ez nemcsak a párkapcsolatra, hanem minden más fájdalmas megélésre igaz.

Jelen életi elakadások

A párkapcsolati elakadások feloldásánál először a jelen életi érzelmi elakadásokat érdemes szemügyre venni. Azzal minden pszichológiai nézet egyetért, hogy a párkapcsolati mintáinkat az ellenkező nemű szülőnkkel való viszonyban kell először keresnünk. Nők esetében így az apával való viszonyt érdemes megnézni, ill. az apai mintákat, pl. alkoholizmust, bántalmazást, női minőséghez való viszonyát. Férfiak esetében ugyanezt az anyával érdemes megnézni. Ezekre nagyon nehéz a saját életünkben ránézni, tudatossá tenni, viszont egy terapeutával, külső személlyel való beszélgetéskor ez szinte azonnal nyilvánvalóvá válik. Ez az ún. vakfolt kategóriába esik megint csak, amelyről már az önismeret kapcsán említést tettem.

Aztán a mostani párkapcsolati elakadásainkban érdemes megnézni az első párkapcsolati csalódásainkat, a kamaszkori szerelmeket. Hogyan hatott mindez az önértékelésünkre, milyen tapasztalatokat vontunk le belőle, amelyeket már egyáltalán nem tudatosan még ma is működtetünk, ennek megfelelően cselekszünk.

Gyakori probléma, hogy az előző kapcsolat nem kerül lezárásra, így az újonnan belépő pár nem indulhat tiszta lappal, mert folyamatosan az előzőkhöz képest ítéljük meg. Ez egyrészt bánthatja a másikat, másrészt nagyon sok félresiklást, félreértést eredményez. Ekkor fogalmazódik meg az, hogy „minden férfi szemét”, „minden nő kurva”. Pedig csak az történik, hogy nem zárta le az előzőt, ennélfogva az illető nem fejlődött az előző kapcsolathoz képest. Így aztán a fejlődés hiányában mindig ugyanolyan típusú párt vonz be magának. Nagyon fontos a döntéshozatal is, pl. hogy „soha többet nem kezdek párkapcsolatot alkoholistával”, és ehhez a döntéshez ragaszkodni is kell. Ez csak úgy lehet, ha előtte történt egy bizonyos fejlődés, felismerés, ezért rendkívül fontos az önismeret, hogy folyamatosan dolgozzunk magunkon!

Előző életi elakadások

Ha már elindult a fejlődés, elég sok jelen életi elakadást sikerült felismerni, a tudatalattiból kiszedni azáltal, hogy tudatossá tettük, akkor lehet foglalkozni az előző életi dolgokkal. Persze a jelen életi felismeréseket sem kell háttérbe szorítani, azzal sem vagyunk még készen!

Az előző élet érzései kissé megmagyarázhatatlan érzésekként jönnek fel. Úgy értem, hogy pl. szomorúságot érzünk, és nincs jelen életi oka. Ekkor kell előző életi oldást, karmaoldást végezni. Azért kell a jelen életi dolgokat kicsit kipucolni előtte, mert ha sok jelen életi düh, harag, szomorúság van bennünk, akkor nem fogjuk megérezni az előző életit. Mivel nagyon sok előző életet éltünk meg, és valószínűleg ebből nem sok lett kitisztítva az előző életekben, így ezzel is folyamatosan dolgozni kell. Úgy tapasztalom, hogy az új jelen életi kapcsolatok hatására jönnek fel azok az előző életi megélések, amelyek az adott személyhez kötődnek. Mivel én látom az előző életeket, így nagyon évezem a karmaoldásokat, és érzem azok pozitív hatásait is.

Tudom, ez az egész nagyon összetett, és nehéz ilyen sok síkon dolgozni magunkon. Ennek ellenére hiszem, hogy megéri a sok befektetett idő. Én mind a jelen életi, mind az előző életi oldásokat el tudom végezni, de mindig azt csinálom, amelyik éppen időszerű. Azt javaslom, ne hagyd magadban ezeket a fájdalompontokat, hanem ismerd fel, oldd fel! Ezeken legjobb személyesen dolgozni, de távban is meg lehet oldani. Keress meg, segítek!

 

nls-logo-fekvo.png

 

Hívj vagy írj bizalommal: +36 30 314 0661, info@noraalelkeksegitoje.hu

WEB: https://noraalelkeksegitoje.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://leleksegito.blog.hu/api/trackback/id/tr8014781272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nóra - a lelkek segítője

Küldetésem: "A lelkeknek oly módon segíteni a fény erőivel összhangban, hogy így a Föld bolygón egy boldogabb, fénnyel teli világot hozzunk létre." Mindenkinek megvannak a maga lelki sérülései, amelyeket ebben az életben, vagy az ezt megelőző életekben szerzett. Munkámmal ezeken igyekszem segíteni az ezotéria és a spiritualitás eszközeivel: jóslással, energetikai tisztításokkal, érzelmi és karmaoldással, az előző életek feltárásával. Blogomban ezekhez a területekhez kapcsolódó tapasztalataimat, gondolataimat szeretném megosztani.

süti beállítások módosítása